VELIKA TRAGEDIJA: POGINULA MAJKA TROJE DJECE! Dva sina i otac povređeni…


Led na putu Automobil kojim je upravljala Marijenka Valenčik proklizao i zakucao se u šleper koji je nailazio iz suprotnog smera. Kola od udarca sletela na poljanu i prevrnula se na krov.
Marijenka Valenčik (38) iz Kulpina, majka tri maloletna sina, poginula je u stravičnom sudaru automobila i šlepera na putu Rumenka – Bački Petrovac. U nesreći su povređena dva njena sina od 14 i osam godina, kao i suprug Darko Valenčik (38).
Niko od njih, srećom, nije u životnoj opasnosti.
Polomio podlakticu
– F. V. je stabilnog zdravstvenog stanja, van životne opasnosti, a osmogodišnji P. V. zadobio je lakše povrede. Oni se i dalje nalaze kod nas – kaže portparol Dečje bolnice u Novom Sadu Andrea Đuretić.
Njihov otac Darko (38) polomio je podlakticu i ima kontuziju grudnog koša.
– Nakon prijema u Urgentni centar i ukazane prve pomoći, prebačen je na Grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici – rekao nam je Siniša Knežević, portparol KC Vojvodina.
Nesreća se dogodila u sredu oko 18 časova, kada je porodica Valenčik krenula na rođendan kod Darkovog oca u Novi Sad.
– Kod dede i babe je bio njihov najmlađi petogodišnji sin. Na svu sreću, pa nije još i on bio u kolima – priča suznim glasom Darkova strina.
Prema njenim rečima, kolima je upravljala Marijenka. Nažalost, naišla je na rupu punu zaleđene vode i automobil je prokliznuo i naglo skrenuo u suprotnu traku, direktno se sudarivši sa kamionom koji je išao iz suprotnog pravca.
Vozači pomagali
Kola su od udarca sletela na poljanu i prevrnula se na krov.
– Prizor je bio strašan! Slučajno sam bio u koloni koja se napravila kada se nesreća dogodila. Odmah smo svi pritrčali da pomognemo, zvali smo hitnu pomoć i policiju. Prvo su dečicu izvlačili, koja su zapomagala. Nažalost, videli smo da nesrećnoj ženi, koja je bila na vozačevom mestu, nije bilo spasa. Odneli su je kolima Hitne pomoći u besvesnom stanu i pokušali reanimaciju, ali nije vredelo. Njen suprug, koji je bio na suvozačevom mestu, takođe je prebačen u bolnicu – kaže Aleksandar D., jedan od vozača koji je bio očevidac nesreće.
Suprug slomljen od bola
ONA JE BILA MOJ ANĐEO
Suprug tragično nastradale Marijenke, koji se nalazi u bolnici u Sremskoj Kamenici, juče je jedva smogao snage da govori.
– Emotivno sam slomljen. Deca još ne znaju… Ona je bila jaka žena, majka tri maloletna deteta, radnik i moj anđeo. Oprostite, ne mogu više… – rekao je kratko Darko Valenčik.
Izvor: Kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *